WK rhönradturnen 2018 Zwitserland

WK rhönradturnen 2018 ZwitserlandMijn naam is Myrna van Berkel, turnster bij TurnAround Capelle. In mei mag ik Nederland vertegenwoordigen tijdens het WK rhönradturnen (sprong).

Vanaf mijn tiende ben ik actief geweest binnen het turnen. Op mijn achttiende heb ik de overstap gemaakt van dames turnen naar rhönradturnen. Mijn carrière binnen de sport ging rap. In acht jaar tijd heb ik mij geplaatst voor vier WK's, drie team world cups en acht NK's. Op sprong heb ik mezelf meerdere malen kunnen bewijzen in individuele toestelfinales. Tijdens de WK's in 2013 in Amerika en 2015 in Italië won ik zilver in de sprongfinales.

Toen ik het dames turnen ook weer heb opgepakt, werd het moeilijk om beide sporten te combineren en heb ik het rhönradturnen twee jaar rust gegeven om me meer te richten op het dames turnen. Nu, in 2018, heb ik het rhönradturnen weer opgepakt en mag ik mij weer gaan bewijzen tijdens het WK op het toestel sprong. Ik hoop hier weer een individuele toestelfinale te kunnen halen.

Het rhönradturnen is helaas nog een erg onbekende sport. Er wordt vanuit de KNGU (Nederlandse turnbond) dan ook weinig gesponsord voor deelname aan het WK. Afgezien van het trainingspak en shirt moeten wij de reis geheel zelf bekostigen (vervoer, verblijf, deelname, bijdrage juryleden etc.).

Elke bijdrage, groot of klein, is van harte welkom om mijn deelname te kunnen vergemakkelijken. Hiervoor wil ik u alvast hartelijk bedanken!! :)

Foto: Bart Treuren

Update : We zijn klaar voor vertrek in een vol vliegtuig. Nog even en we komen aan in Magglingen.
Iedereen heel erg bedankt voor alle hulp om komende week te verwezelijken :)
Added on 06 May 2018

Spread the word!Reactions

Started on 09 March 2018


Dromer - WK rhönradturnen 2018 Zwitserland

Myrna van Berkel

Sports, Teams & Clubs
Nederland

Recent donations
avatar

€10

Mark Van Bezouwen

3 months ago
Heel veel succes
Share

avatar

€37

Regina Hagenaar

3 months ago
Share

avatar

€10

Lisa en Emma Haag

3 months ago
Share

avatar

€50

Bestuur TurnAround

3 months ago
Lieve Myrna, Wij wensen je heel veel Succes, maar ook heel veel plezier toe in Zwitserland. Zet \'m op en maak er een onvergetelijke tijd van!
Share

avatar

€10

Anonymous

4 months ago
Share

5 of 62 donations