Rolstoelbus voor Mick

Rolstoelbus voor MickUpdate: we hebben een rolstoelbus voor Mick! Maar het geld is nog niet rond, dus doneren kan nog. Dank vast! Meer over Mick op www.mickvanderbeek.nl

Hoi,

Via deze crowdfunding proberen we een bedrag bij elkaar te krijgen voor een rolstoelbus voor onze zoon Mick. (Update maa 2 juli; de bus is inmiddels aangeschaft, maar we hebben het geld nog niet rond. Daarom blijft de actie lopen en zijn we ontzettend blij met al jullie hulp. Blijf het verhaal van Mick vooral delen! We weten nu, het werkt en dreams do come true!)

Mick is een vrolijk jongetje van drie jaar oud. Hij geniet enorm van muziek en geluiden, speelt graag in water en kan heel hard lachen om zijn ouders en broertje. Maar er is meer aan de hand. 

Mick heeft een zeldzaam syndroom (FOXG1) waardoor zijn leven er heel anders uitziet dan dat van de meeste leeftijdsgenootjes. Mick heeft de ontwikkelingsleeftijd van een kind van 4 tot 6 maanden. Mick kan niet praten, lopen, zelfstandig zitten, staan of kruipen. Contact maken is moeilijk. Hij is gevoelig voor prikkels en heeft epilepsie. Mick is dus constant afhankelijk van de zorg van anderen.

Rolstoelbus voor Mick

Ons doel is om Mick een zo mooi mogelijk leven te bieden en zo lang mogelijk zelf voor hem te zorgen. Om Mick naar afspraken met artsen en therapeuten te brengen en ook leuke dingen met hem te kunnen doen, is een rolstoelbus heel belangrijk. We zouden het fantastisch vinden als je ons daarbij kunt helpen! 

Een rolstoelbus kost veel geld. We hebben zo'n 25.000 euro nodig om een bus te kopen waarmee de gemeente akkoord gaat. De gemeente betaalt daar bovenop een bedrag mee voor de rolstoelaanpassingen. De auto moeten we zelf kopen en onderhouden. Daarnaast moeten we de komende jaren allerlei aanpassingen aan ons huis doen om Mick zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen. Daarvoor moeten we een extra hypotheek afsluiten. Geld voor een rolstoelbus is er dan niet meer.

Kun je ons helpen?

We hebben jullie hulp nodig! Hopelijk kunnen jullie ons financieel ondersteunen. Elke euro helpt. Net zoals het delen van ons verhaal via social media of met vrienden. Geld geven kan op twee manieren. We hebben via Dream or Donate een crowdfundactie opgezet. Zo kun je anoniem een bedrag storten. We willen je ook de mogelijkheid bieden om rechtstreeks aan ons over te maken op rekeningnummer:

NL75RABO0160993970 tnv Pim van der Beek of Michelle Jonker. Vermeld er ajb bij dat het om de rolstoelbus voor Mick gaat.

We zijn je bij voorbaat ontzettend dankbaar!

Via deze site, via www.mickvanderbeek.nl en berichten op social media houden we je op de hoogte van onze zoektocht naar een bus.

Groet,

Pim van der Beek & Michelle Jonker (ouders van Mick)

Waarom een bus?

Ziekenhuisafspraken, therapieën, onderzoeken. Maar gelukkig ook leuke dingen zoals opa en oma bezoeken, naar het zwembad of met broertje Tijn naar de kinderboerderij... vervoer is een enorme uitdaging voor ons. Mick weegt inmiddels ruim 15 kilo en beweegt niet mee als je hem tilt of verplaatst. Het is dus heel zwaar om hem de auto in en uit te krijgen. Mick wordt alleen maar zwaarder en is rolstoelgebonden. We zijn daarom op zoek naar een bus waarin we hem veilig kunnen vervoeren.

De gemeente vergoedt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) de aanpassingen om een bus geschikt te maken voor rolstoelvervoer, zoals: een tillift of oprijdplateau. We moeten echter zelf de bus aanschaffen en kunnen onderhouden. Daar worden eisen aan gesteld, zo mag de bus bijvoorbeeld niet ouder zijn dan vijf jaar, mag het aantal kilometers niet te hoog zijn en moet de bus zeker 10 jaar meegaan. Daardoor komen we in een duurder segment terecht. We hebben ongeveer 25.000 euro nodig om zo'n bus te kunnen kopen.

We gaan voor dat bedrag op zoek naar een jongebruikte bedrijfsbus die kan worden omgebouwd tot rolstoelbus, bijvoorbeeld een Renault Traffic, Opel Vivaro of vergelijkbaar model dat door een gespecialiseerd autobedrijf kan worden omgebouwd tot rolstoelbus.

We zouden het geweldig vinden als je ons financieel kan ondersteunen om dat te bereiken!

Meer over Mick

Mick is een vrolijk jongetje van drie jaar oud. Hij heeft een ernstige meervoudige beperking. Dat betekent dat hij zowel een verstandelijke als lichamelijke handicap heeft. Hij is geboren met het FOXG1-syndroom.

Micks hersenen zijn niet goed aangelegd, daarom komen signalen niet goed door. Zijn hersenen functioneren dus anders dan bij kinderen die zich normaal ontwikkelen. Hij heeft een lage spierspanning en kan zijn bewegingen niet goed controleren. Mick kan niet zitten, lopen, staan of kruipen. Hij is gevoelig voor prikkels, zoals veel geluiden en heeft last van epilepsie. Hij ziet slecht (CVI) en kan niet praten. Contact maken is dus moeilijk.

Doordat we Micks gedrag en reacties inmiddels goed kennen, weten we steeds beter hoe we alles uit zijn mogelijkheden kunnen halen. Samen met een team van begeleiders, therapeuten en artsen proberen we Mick zo veel mogelijk te ondersteunen in zijn ontwikkeling die hij op geheel eigen tempo doormaakt. Mick heeft op dit moment de ontwikkelingsleeftijd van een kind van vier tot zes maanden en zal die achterstand nooit meer inhalen. Als je uit gaat van de normale ontwikkeling van een kind, zijn het dus vaak hele kleine stapjes. Maar wij zijn heel blij met alle kleine ontwikkelingen die hij laat zien. De laatste tijd kijkt Mick bijvoorbeeld veel beter om zich heen en heeft hij geleerd om bewust knoppen van zijn speelgoed in te drukken. Super knap!

Mick houdt enorm van muziek

Denk niet dat ons leven alleen maar ellende is. We kunnen enorm genieten van Mick en de manier waarop hij kleine ontwikkelingen laat zien. We zien bijvoorbeeld dat hij heel vrolijk wordt van muziek. Ook 'zwemmen' vindt hij heel fijn, we gaan dan naar een aangepast bad waarvan de bodem kan worden versteld en dan kan hij met hulp kort staan, drijven en oefeningen doen. In de winterperiode heeft Mick bijvoorbeeld veel lol met alle kerstverlichting. Hij vindt die lampjes prachtig. Buiten kijkt hij graag naar de boomtoppen die waaien in de wind. Hij vindt het heerlijk om hobbelend over een bospad te rijden in zijn aangepaste kinderwagen.

Het verhaal van Mick

We hebben lang getwijfeld of we Micks verhaal moeten delen op Internet. Maar Mick verdient het om gezien te worden. Daarbij is het voor iedereen een verrijking om de moeite te nemen iemand met een beperking écht te leren kennen. Een jongetje zoals Mick houdt je met beide benen op de grond, laat je zien hoe bijzonder het is om gezond te zijn. Hij leert je om niet te snel te oordelen, om te genieten van het moment. Mick kent alleen fijn of niet fijn. Mensen die lief zijn voor hem, vindt hij per definitie ook lief. Muziek, het zonnetje, de wind of gewoon even knuffelen. Mick weet precies hoe je moet genieten van de kleine dingen in het leven.

Update : Dreams do come true!

Het was de laatste tijd wat stil rondom onze actie. Er kwamen een ziekenhuisopname en een welverdiende vakantie tussendoor. Maar er is meer gebeurd... We hebben een bus!

Sinds een paar weken zijn wij de trotse bezitters van een prachtige Opel Vivaro die al helemaal is aangepast voor Mick. En die hebben we natuurlijk meteen uitgeprobeerd! Dankzij jullie konden we namelijk 2 weken rondtoeren door Nederland en zijn we op vakantie naar Zeeland en Friesland geweest. Mick heeft vooral genoten van het zwemmen en heeft voor het eerst ontdekt dat hij zelf met het water kan spetteren! Maar ook de Escher tentoonstelling in het Fries museum was een groot succes. Mick kan die grafische zwart wit tekeningen erg goed zien.

En dat dus allemaal dankzij jullie! We hebben een groot gedeelte van het benodigde bedrag binnengehaald met onze crowdfundactie (ruim 18.000!), de gemeente heeft meebetaald aan de aanpassingen en het laatste gedeelte hebben we ‘geleend’ van het geld dat voor de aanbouw gereserveerd is. We zijn er dus nog niet en je mag ons verhaal nog steeds delen, ons helpen door een (klein) bedrag te storten of een sponsoractie op te zetten. Het geld dat vanaf nu binnenkomt gebruiken we voor de aanbouw die voor Mick nodig is.

Maar laten we eerst eens stil staan bij iedereen die wat voor ons betekent heeft. Mensen die we goed kennen of misschien wel nooit ontmoet hebben. De hulp kwam soms uit onverwachte hoek en altijd waren de reacties ontzettend lief. We kunnen onmogelijk iedereen persoonlijk bedanken, maar weet dat we alle hulp ontzettend waarderen! Zonder jullie was deze bus, deze droom geen werkelijkheid geworden…
Added on 02 July 2018

Update : Tijd voor een update. We zijn inmiddels al over de helft van het bedrag, want niet alleen hier maar ook op onze bankrekening wordt gul gegeven! Super bedankt iedereen!

Er wordt niet alleen geld gegeven, mensen doen ook hun best om te helpen geld bij elkaar te krijgen. We lichten er een paar mooie initiatieven uit. De buurtkinderen die heitje voor karweitje hebben gedaan om mee te helpen voor de bus van Mick. En kapster Wilma die haar fooien van de maand mei met Mick deelt. Wat ontzettend lief van jullie!

Zo komt onze droom en die van Mick steeds dichter bij. We kunnen er inmiddels zelfs al aan ruiken. Want...we hebben een mooie geschikte bus gevonden die we graag willen kopen. Het is een Opel Vivaro die al helemaal is aangepast om Mick overal mee naar toe te kunnen nemen. We hopen natuurlijk dat die binnenkort bij ons op de oprit staat!

Daar kun je nog steeds aan mee helpen. Door ons verhaal te delen, door te schenken of door mee te denken over een sponsoractie. We zijn je ontzettend dankbaar!

Dikke kus van Mick - Pim, Michelle en Tijn!
Added on 06 May 2018

Update : Onze site staat nu een week online en het gaat heel goed! We zijn overweldigd door alle lieve reacties en donaties. Familie, vrienden, kennissen, mensen die we al jaren niet meer hebben gezien, slechts één keer hebben ontmoet of soms helemaal niet kennen. Maar we zijn er nog niet. Mocht je nog willen schenken, dat kan nog steeds! Delen vinden we ook nog steeds lief! En als je mee wilt denken over sponsoracties of wat dan ook, heel graag!

Dikke knuffel van Mick - Pim, Michelle en Tijn!
Added on 22 April 2018

Spread the word!Reactions

Started on 14 April 2018


Dromer - Rolstoelbus voor Mick

Michelle Jonker

Medical, Illness & Healing
Utrecht

Recent donations
avatar

€10

Joke Threels

1 months ago
Veel succes met jullie aktie en het allerbeste met jullie zoon ????????
Share

avatar

€10

Nadine van Dongen

1 months ago
Share

avatar

€40

Jozef Botman

2 months ago
Share

avatar

€25

Peter van Rijt

2 months ago
Hi Michelle, heel veel plezier met jullie nieuwe bus! Groet Peter
Share

avatar

€100

Paul Henning

2 months ago
Share

5 of 227 donations