Paasontbijt Gouda 2017

Paasontbijt Gouda 2017Een nieuwe traditie in Gouda is in 2016 geboren!!

Een paasontbijt voor zeker 1000 mensen tegelijk op de markt in Gouda. Iedereen mag gratis meedoen. Zoveel mogelijk christenen uit verschillende kerken komen tweede paasdag helpen om de tafels te dekken en te bedienen. Ze willen op enthousiastemanier zich (be)dienend naar de Gouwenaren opstellen. Hoe meer vrijwilligers hoe beter. Allemaal in dezelfde kleur en met dezelfde vriendelijke,gastvrije houding. Aansluitend zal er op de markt een paasviering plaatsvinden. Vrijwilligers gezocht Waar het om gaat is dat we dus zoveel mogelijk vrijwilligers zoeken om te sjouwen, te bedienen, gastvrij te zijn, mee te zingen en weer op te ruimen.Als je wilt meedoen, geef je dan op bij Irene@samma.nl met je naam en je emailadres. In de week voor pasen ontvang je dan een draaiboek met daarin jenaam en wat we van je verwachten. De kosten. Tafels, stoelen, borden en bestek (liefst geen plastic), brood, beleg, eieren, geluid, muziek enz. enz. De kosten van dit evenement zullen zekerzo’n 5000 euro bedragen. Afgezien van eventuele sponsoring in natura. Het is heel bijzonder dat de binnenstadsondernemers garant staan voor de helftvan de kosten van dit evenement. De andere helft moeten we met crowdfunding bij elkaar brengen. En eigenlijk zou het nog mooier zijn als we het helebedrag gesponsord krijgen met elkaar. Dat maakt dat we ook in de toekomst dit verder kunnen uitbouwen. Duizend mensen een ontbijt en een paasvieringbetekent 5 euro per persoon. Voor hoeveel mensen wil jij dit ontbijt mogelijk maken? Crowdfunding Hiervoor zijn we deze crowdfunding actie gestart. Wat zou het geweldig zijn als we het totale bedrag voor eind maart binnen kunnen krijgen. Doe jemee?
Update : Tweede editie van het paasontbijt
Het paasontbijt lijkt een bijzondere Goudse traditie te worden. Op tweede paasdag 17 april is de markt één grote ontbijttafel voor minstens 1000 mensen. Weer hebben o.a. ondernemers, gemeente Gouda, kerken, Bredeschool, duurzaamheidsplatform en meer zich samen sterk gemaakt om dit ontbijt mogelijk te maken.
Plan B
De organisatie hoopt dit jaar op mooi weer zodat alles buiten plaats kan vinden. Maar zelfs bij slecht weer houdt iedereen zijn eitje droog en is er voor plan B gezorgd. Hoe? dat blijft een verrassing.
Lente, nieuw leven, zaaien en oogsten.
Dat zijn de thema’s waar het paasontbijt omheen is gemaakt. Tijdens het ontbijt, de viering, maar ook daarna zal dit zichtbaar worden.
Stekjesmarkt.
Bijvoorbeeld in een stekjesmarkt waar stekjes geruild kunnen worden, maar ook de moestuintjes van Albert Heijn. Jong en oud mag stekjes meenemen en die ruilen of weggeven.
Moestuin in binnenstad.
De loco kinderburgemeesters hebben ooit in hun speeches het plan gelanceerd om in de binnenstad moestuintjes neer te zetten. Deze tweede paasdag gaat dit officieel gebeuren. Dit in samenwerking met de Bredeschool.
Paasviering.
Aansluitend aan het paasontbijt zal er een verrassende paasviering zijn op de markt. Dit zal ook in het teken van zaaien en oogsten zijn. De goudse dominee Tanno Verboom is dit jaar gevraagd hier iets over te vertellen. Evenals vorig jaar zal ook de Droominee alias Rik Zutphen weer zijn onnavolgbare spoken Word teksten laten horen.
Muzikanten.
Een complete band onder leiding van de Goudse pianist Junus Manuputtij zullen de muziek verzorgen met een mix van Nederlandse popmuziek en kerkliederen. De zangers en zangeressen zijn vooral actief als backing vocals bij bijvoorbeeld Nick en Simon, maar ook in de onlangs gehouden Musical in Concert Tour met o.a. Simone Kleinsma e.v.a. Het zal echt een feest worden!
Het ontbijt wordt mede mogelijk gemaakt door….
Het bijzondere van dit paasontbijt is dat er zo fantastisch wordt samengewerkt. Meer dan 100 vrijwilligers uit minstens 10 verschillende kerken zorgen voor de opbouw, de bediening en het opruimen. Ook wordt een groot deel van de kosten door kerken en hun leden bij elkaar gebracht.
Toch is dat nog maar een deel van het succes. Het initiatief ligt bij de SOG, de ondernemers van de binnenstad die hier vierkant achter staan. Dan zijn er allerlei anderen zoals het zoete beleg van zowel de wereldwinkel als Albert Heijn, de Bredeschool, de TEKA groep van het Oude Stadhuys, de Zalm die enthousiast zorgen voor het koffiezetten met koffie van Kaars koffie. En waar zouden we zijn zonder de heerlijke broodjes van ’t Stoepje of het bestek en de bekers van De Sligro, verhuurbedrijf Zuid Holland. En ook uniek is zeker de samenwerking met het duurzaamheidsplatform van de gemeente Gouda. Of de jongeman die 600 eieren voor ons wil koken en de Barneveldse kippenboer en zijn vrouw die de andere 600 koken, En dan mag ik die man (!) ook niet vergeten die bezig is om 100 servetten weer glad te strijken zodat de 100 vrijwilligers die kunnen gebruiken bij de bediening. Zo wordt er op grote en op kleine schaal met elkaar samengewerkt en zo komt een paasontbijt tot bloei, dankzij de zaadjes die gezaaid zijn door een paar enthousiaste binnenstadsondernemers.
Het paasontbijt wordt gehouden maandag (tweede paasdag) 17 april op de markt in Gouda en begint om 10:30 uur.
Added on 29 March 2017

Spread the word!Reactions

Started on 13 February 2017


Dromer - Paasontbijt Gouda 2017

Irene Klein Haneveld

Celebrations & Special Events
Nederland

Recent donations
avatar

€300

CGK Gouda De Lichtwijzer

1 years ago
Gift van de CGK Gouda \"de Lichtwijzer\"
Share

avatar

€20

Willem van Eijk

2 years ago
Share

avatar

€20

Netty De Jong

2 years ago
Paaseieren zoekactie.
Share

avatar

€15

Marjan en Leo Boot

2 years ago
voor 10 NT\'s
Share

avatar

€20

Anonymous

2 years ago
Share

5 of 27 donations