Little house, lots of natureIn een klein huisje wonen, zodat er meer ruimte is voor bewustwording en natuur. Minder impact op de planet, meer ontspanning in ons lijf en leven.

Little house, lots of nature

 

Je hebt er misschien al wel van gehoord, de tiny houses. Een klein huisje om in te wonen, waarin je niet meer ruimte hebt dan je werkelijk nodig hebt. Daarnaast is de bouw en het wonen zo min mogelijk belastend voor het milieu.

 

Waarom?

In April 2019 ga ik Tiny wonen. Dit doe ik omdat ik nog bewuster in het leven en deze wereld wil staan. Wie ben ik en wat is mijn impact op deze wereld, maar ook wat heb ik deze wereld te brengen?

 

Wie?

Voor mij is belangrijk om mijn hart te volgen, bewust te leven, dus volop mens te zijn. Ik ben Marjan; vrouw, moeder, dochter, partner, lief, vriendin, collega, maar ik ben het liefst volop mens. En dat gaat steeds meer vanzelf, met vallen en opstaan. De natuur en buiten zijn helpt mij daar heel goed bij. Buiten kom ik tot rust, ben ik makkelijker mezelf en krijg ik inspiratie. En dat geldt niet alleen voor mij, ik merk het ook bij mijn kids, vrienden, cliënten, deelnemers… Daarom is buiten en deze aarde steeds belangrijker voor mij. We kunnen niet zonder!

 

In mijn werk als therapeut en begeleider is bewustzijn de belangrijkste tool. Als je je bewust bent van je lijf, van hoe je met je leven en met jezelf en andere omgaat, merk je ook wat je eigenlijk niet meer op deze manier wilt en hoe je een leven meer in balans kunt hebben.

 

Mijn leven meer in balans betekent voor mij:

*meer aandacht voor wat ik doe, en minder tegelijk

*nog dichterbij de natuur: veel buiten zijn,

*(veeeeel) minder spullen,

*en in de basis al principiële keuzes over mijn impact op de aarde

*open en kwetsbaar durven zijn in mijn keuzes, niet om te overtuigen, maar wel om te inspireren.

 

Hoeveel en hoezo?

Om mijn tiny te bouwen en plaatsen is een fractie nodig van het bedrag wat ik voor een koophuis kwijt zou zijn. 60.000 euro. Dat is zo'n 4,5 jaar huur betalen, of 1/3 van een koophuis.

Zelf kan ik een groot deel van de kosten betalen. Voor de rest van het bedrag wil ik Crowdfunding inzetten, in plaats van een lening bij de bank. Met het lenen bij de bank en daarover rente betalen hou ik immers de bankwereld in stand. Ik kies er bewust voor om de beweging naar bewustwording in de wereld in stand te houden of zelfs te laten groeien.

 

Van de 16.000 euro die ik hier wil crowdfunden worden de ‘bijkosten’ buiten betaald. Dit gaat over startklaar maken van de kavel met funderende palen, verharding van de kleigrond om in de modderige winter toch bij mijn huis te kunnen komen, aanleg water en elektriciteit op de kavel, bijdrage aan de gezamenlijke helofytenfilter, transport kosten voor de tiny (ja, hij wordt via een dieplader naar Ten Boer toegereden!). Er komt nog veel bij kijken.

 

Wat?

Met deze crowdfunding vraag ik mensen om een donatie waarbij ze in ruil daarvoor een reward (wederdienst) krijgen die meer bewustwording creëert. Je investeert dus in je eigen bewustwording (of in die van de ander als je het kado geeft) En draagt daarmee bij aan de bouw van duurzaam wonen en leven.

 

De rewards zijn allemaal dingen die ik het liefste doe, wat ik het liefste doorgeef. Je vindt ze hier naast. Er zijn veel verschillende dingen, dingen waar je ontspannen, blij, geïnspireerd en meer bewust van kunt worden.

In het filmpje zie je meer over mij en mijn motivatie. En, niet onbelangrijk, voor elke donatie plant ik een boompje, struik of plantje. How green is that?! :D

Als je dit op je mobiel kijkt, vind je de rewards helemaal onderaan, onder de donaties. Als je doneert kun je in je reactie schrijven, welke reward je wilt. Dan neem ik contact met je op voor data.

In het filmpje vind je meer info over mij en dit project. Klik hier

 

Hoe?

1.   Wil je doneren? Heel graag, elke donatie is welkom. Dit kan door onderstaand stappen te nemen.

2.   Wil je liever geld aan mij lenen? Dat kan ook. Zie de onderste optie

3.   Is het niets voor jou, maar toch supporten? Je kunt ook een massage of workshopdag schenken aan iemand die wel wil, maar geen geld daarvoor heeft. Ik heb een lijstje met belangstellenden.

4.   Wil je op een andere manier supporten? Je kunt helpen met de workshopdagen.

5.   Of klussen in de tiny,

6.   of gewoon dit bericht delen op de social media met daarbij waarom je dit project een warm hart toedraagt.

 

Alles helpt en mijn dank is groot!

Het filmpje is gemaakt door Miriam Wolynski en Rianne Havik, beide meiden van 16 die filmpjes maken waarin anders naar de wereld wordt gekeken. (Other Side Of Being) Dit filmpje draagt bij aan hun portfolio. (en PS. Miriam is mijn dochter :)

 

Voor meer informatie over mijn project kun je contact met me maken via de button. (contact de dromer)

Update : Het wordt nu steeds concreter! Over 2 weken beginnen de bouwers met mijn huisje. Casco ++, eind mei hoop ik het huisje te kunnen plaatsen :)
Added on 18 February 2019

Update : Wauw zeg, wat fijn dat jullie allemaal meedoen met dit project waar mijn hart ligt, en waar ik zo trots op ben. Grote dank, en graag tot binnenkort of iets later voor de rewards!
Added on 04 November 2018

Update : Vanaf 1 november ook online in de social media. Oj, wat spannend dit. Maar ondertussen al warme en steunende reacties gehad van de eerste kijkers van de pagina en het filmpje... Dank daarvoor!
Added on 31 October 2018

Spread the word!Reactions

Started on 28 October 2018


Dromer - Little house, lots of nature

Marjan Borgers

Personal Dreams & Wishes
Drenthe

Recent donations
avatar

€100

Anonymous

5 months ago
Het was een fijne relaxte verwendag.
Share

avatar

€50

sabine kafoe hetem

6 months ago
veel plezier met wat je doet....
Share

avatar

€50

V Van der Sluis

7 months ago
Share

avatar

€50

Rebecca Schoon

7 months ago
Dikke knuffel voor jou! ????
Share

avatar

€50

Anita Bos

7 months ago
Alle beetjes helpen!! Zo tof hoe je doet wat je doet...filmpje, teksten, overtuiging...inspirerend! Kan niet wachten om je tiny int echie te bewonderen...! Knuffs!
Share

5 of 27 donations
Rewards
reward

upward of € 5

Verwen- en inspiratiedag!

Ah... leuk zeg! Je gaat meedoen aan 1 van de verwen- en inspiratiedagen. Een dag om geinspireerd te worden door leuke workshops, wandeling, individuele massages en een heerlijke lunch. Deze dag betaal je met waarde bepaling achteraf. Je geeft dus tijdens de dag een donatie voor wat jij de dag waard vindt. De dagen zijn in Assen op zaterdag 26 januari en zaterdag 9 maart van 10.30 tot 16.30 uur. Locatie vlakbij het station en gratis parkeren :)reward

upward of € 15

leuke ontspanningstips voor thuis en op het werk!

Dankjewel voor jouw bijdrage! Ik stuur je graag leuke en praktische tips voor thuis en op het werk. Makkelijk toe te passen en lekker ontspannen resultaat.reward

upward of € 25

(stille) zintuig wandeling

Leuk dat je meedoet! Deze wandeling kun je zowel individueel als voor een groepje boeken (voor groep is 10 pp) We lopen door een mooi stukje natuur, waar je niets meer hoeft dan stil te staan, dan je ene voet voor de ander te zetten en te zijn met wat er is. Ervaren van alles om je heen. Heerlijke oefening om te ontstressen :)reward

upward of € 50

Metalen drinkfles gevitaliseerd

Wat super! Je krijgt een metalen gevitaliseerde fles voor warme en koude dranken. De vitaliserende werking geeft je drankje de oorspronkelijke kracht van water. (gesponsord door Vitaal door water)reward

upward of € 100

ontspannings massage

Wauw! Als dank voor jouw super bijdrage mag je een ontspanningsmassage boeken. Deelnemers hierover: ik voel me losser, vrijer, blijer en vernieuwd. Lekker dat mijn lijf ook zo kan voelen.reward

upward of € 250

TINY weekend in de wijdse natuur

Wauw, jij durft! Je mag met max 4 personen een weekendje in mijn tiny... Lekker een weekendje dichtbij de natuur op de Groningse kleigronden. Reken op mooie vergezichten, leuke fietsroutes, schattige dorpjes en het ruige boerenlandschap van Noord Groningen. PS. de stad Groningen is op 8 km afstand en erg gezellig!reward

upward of € 500

Massage strippenkaart

Wat gaaf zeg! Je krijgt 5 massage sessies, voor een soepel lijf en relaxte mind. Dat wordt genieten op duurzaam niveau...reward

upward of € 1000

lening - investering

Wat tof dat je me geld wilt lenen! Ik maag graag een afspraak met je over terugbetalen en de voorwaardes.